Weekend kick-off: 3 tips om het maximale uit je voetbalweekend te halen

Yes mannen, het is vrijdag en dat betekent dat je al de hele dag aan het uitkijken bent naar het moment dat je afgewerkt bent en dat het weekend eindelijk kan beginnen. Maar wat ga je dit weekend in godsnaam doen? Jezelf weer in de vernieling zuipen, voetbal kijken en misschien zelf nog tegen een balletje aan trappen? Dikke kans dat we dan in de goede richting zitten, maar wij doen graag een paar voorstellen om écht het maximale uit je (voetbal)weekend te halen.

De mooiste wedstrijden

Een weekend zonder voetbal kijken is geen weekend, dus we selecteren een paar internationale wedstrijden die gegarandeerd spektakel opleveren. In de Premier League worden maar een paar wedstrijden gespeeld, maar interessanter zijn de affiches in de kwartfinales van de FA Cup. Zondag 17:30 gaat Chelsea op bezoek bij Leicester en dat is de enige kans op een prijs voor Conte en de zijne.

Bij onze Oosterburen wordt wel volop competitievoetbal gespeeld en daar is RB Leipzig – FC Bayern de onbetwiste blikvanger. Aanvangstijd is zondag 18:00 uur. In Spanje wordt op zondag om 16:15 uur afgetrapt voor de wedstrijd van het weekend in La Liga: FC Barcelona – Athletic Bilbao. De zondag wordt afgesloten in Frankrijk met Olympique Marseille – Lyon, een felle strijd tussen de nummer 3 & 4.

Betting

Waar het weekend de uitgelezen mogelijkheid is om te ontspannen, is het ook de uitgelezen mogelijkheid om juist wat extra spanning toe te voegen. We selecteren daarom één wedstrijd uit de Eredivisie en geven onze betting tip van het weekend. We focussen ons op de wedstrijd op het Kasteel: Sparta – Ajax. Een strijd tussen degradatiekandidaat en team dat voor de laatste titelkansen speelt.

Sparta is in de goede mood en heeft de laatste twee wedstrijden gewonnen. Ajax wist na tweemaal puntverlies eindelijk weer te winnen tegen Heerenveen, maar zeer overtuigend was het niet. Wij denken daarom: gok op puntverlies Ajax, want dat betaalt heerlijk uit. Bij winst Sparta krijg je maar liefst 9 keer je inzet en een gelijkspel betaalt 5,25 keer uit. Als je goed gokt dat Michiel Kramer de openingstreffer maakt krijg je zelfs 15 keer je inzet! Een overzicht van alle odds vind je hier.

FUT Birthday

Vast onderdeel van ons weekend is toch ook wel FIFA en dit weekend wordt een bijzonder FIFA weekend. Ultimate Team is namelijk 9 jaar geworden en die verjaardag wordt gevierd met heel veel cadeautjes. De campagne loopt vanaf vandaag (16 maart) en je kunt een hoop nieuwe SBC’s, tenues en spelers met upgrades verwachten. In het verleden deelde EA Sports ook een week lang elke dag gratis packs uit.

Vooral de SBC’s kunnen heel interessant worden, want naast de reguliere rewards kom je ook in aanmerking voor verbeterde rewards als je drie of meer Daily Birthday SBC’s voltooit. Des te meer je er voltooit, des te hoger de beloningen. Zo zag dat er vorig jaar uit:

  • Precies 3 Daily Birthday SBCs voltooid – Mega Pack
  • Precies 4 Daily Birthday SBCs voltooid – Prime Player Pack
  • Precies 5 Daily Birthday SBCs voltooid – Rare Players Pack
  • Precies 6 Daily Birthday SBCs voltooid – Rare Mega Pack
  • Precies 7 Daily Birthday SBCs voltooid – Jumbo Rare Players Pack
  • Precies 8 Daily Birthday SBCs voltooid – Ultimate Pack

Nou, als het goed is kun je met deze tips aan de slag en maak je er weer een topweekend van. Geniet ervan boys!