Onderzoek: Xbox spelers zijn beter dan PS4 of PC gamers

Het is bijna alsof je een voetbalclub support, zover gaat de liefde voor één console vaak. Als je PlayStation speelt dan is al het andere gewoon kut en bij Xbox en PC is het eigenlijk niet anders. De voorkeuren zijn gebaseerd op controllers, games, graphics en ga zo maar door, maar op welke console zitten nou eigenlijk de beste gamers? Een onderzoek van LG & Activision moest (gedeeltelijk) duidelijk geven.

Welke console heeft de beste gamers?

Bij de lancering van de meest recente Call of Duty game, Black Ops 4, deden LG & Activision een reactiesnelheid-test met de gamers van alle drie de platformen. Tijdens deze test moest men zoveel mogelijk ‘targets’ raken als ze groen werden op het scherm. Naarmate de test vorderde nam de snelheid ook toe.

Ongeveer 1500 gamers hebben meegedaan aan de test en wat blijkt: Xbox spelers kwamen als beste uit de test met 78% van de targets geraakt. PlayStation spelers eindigden op plek twee met 74% en op de laatste plek eindigden de PC gamers met ‘slechts’ 70%. Mocht je benieuwd zijn naar de test en hoe je zelf zou scoren: hier kun je ‘m doen.

Natuurlijk is deze test niet echt een manier om erachter te komen wie nou écht de betere gamers heeft, want een game als FIFA draait veel minder om reactiesnelheid dan een FPS als Call of Duty. Daar zullen de Xbox gamers nu echter maling aan hebben.

Mocht je nog wat tips kunnen gebruiken om beter te worden in FIFA 19, dan hebben we nog een goede voor je: zo gebruik je de perfecte voorzet voor elke situatie.