Modric scoort wondergoal tijdens training na heerlijke assist Zidane

Komend weekend staat het ultieme slotstuk van dit seizoen op het programma: de Champions League finale tussen Real Madrid en Liverpool. Een prachtig affiche natuurlijk en beide teams zullen vol vertrouwen naar de wedstrijd toeleven. Vooral bij Luka Modric zal dat het geval zijn, want in de training in aanloop naar dat duel scoorde hij een absolute wereldgoal op aangeven van zijn coach Zidane.

Wereldgoal Modric

Het moet sowieso een feest zijn om een afwerkingsvorm te doen waarbij een grootheid als Zizou de ballen op een presenteerblaadje aangeeft, maar de manier waarop de Kroatische middenvelder de bal binnen rost is werkelijk waar gruwelijk. Vanuit de hoek geeft Zidane de bal voor en Modric volleert ‘m binnen met een karatetrap waar Bruce Lee jaloers op zou zijn.

Die andere Kroatische middenvelder van Real Madrid, Mateo Kovacic, kan er trouwens ook wat van hoor. Gisteren volleerde hij namelijk ook al een bal strak in de kruising op aangeven van zijn trainer. Misschien toch maar eens op onderzoek uitgaan naar waar ze in Kroatië allemaal op trainen of wat ze daar in hun voeding doen.

Wat een goals. We zijn benieuwd of we in de finale ook zo’n doelpunt gaan zien. Zidane weet in ieder geval als geen ander hoe je een bal op de volley neemt tijdens een finale van de Champions League. Omdat ‘ie zo legendarisch en mooi is kun je die ongelofelijke goal tegen Leverkusen op 15 mei 2002 hieronder nog eens checken.