Man City doelman Ederson pakt wereldrecord van langste dropkick ooit

Als men het over het huidige seizoen van Manchester City heeft dan vallen de namen van Kevin de Bruyne, David Silva, Aguëro, Sterling en Sané al snel, maar minstens net zo belangrijk was doelman Ederson Moraes. Hij kwam afgelopen zomer naar Manchester en bleek direct een perfecte aanwinst voor het team en de speelwijze van Guardiola.

De Braziliaan is namelijk heel goed met de bal aan de voet, zowel in de korte passing als in de lange trappen. Dat laatste heeft hij op het trainingscomplex van City bewezen door het Guinness World Record te pakken voor de langste dropkick ooit in het voetbal.

Wereldrecord Ederson: langste dropkick ooit

Dat hij de bal een heel eind weg kan trappen wisten we al, maar de bevestiging is nu dus hier. In het bijzijn van een vertegenwoordiger van het Guinness Book of World Records schoot Ederson de bal via een dropkick 75.3 meter ver. Het verste wat ooit gemeten is in het voetbal, want het record stond op precies 75 meter. Hieronder is de recordtrap te zien. Indrukwekkend hoor!

Het is in ieder geval wéér een record voor City nadat ze al de Premier League records verbroken hadden van aantal punten, goals, overwinningen achter elkaar en meeste passes in een wedstrijd. Wat een seizoen.

Niet alleen de trap van Ederson is trouwens geweldig, want eigenlijk heeft deze man zo’n beetje alles wat een topkeeper nodig heeft. Alle keepers zouden dus een voorbeeld aan deze Braziliaan moeten nemen. Dat wordt hieruit wel duidelijk.

Bron: Dream Team FC