De wetenschap heeft onderzocht hoe je de perfecte tosti maakt

De tosti is één van de meest geliefde snacks in de voetbalkantine. Niet alleen omdat ‘ie zo lekker is, maar ook omdat je er veel mee kunt variëren. Er is echter een ingrediënt wat er altijd op hoort en dat is kaas. En brood natuurlijk, maar kaas. Wil jij de perfecte tosti? Dan is volgens de wetenschap de kaaskeuze enorm belangrijk. De resultaten uit dit levensbelangrijke onderzoek luiden als volgt.

De perfecte tosti

Bij de keuze voor welke kaas je kiest is de hoeveelheid calcium en de pH-waarde belangrijk. Calcium bint de ingrediënten in de kaas zelf en de pH-waarde zorgt ervoor dat de keus heerlijke smeuïg wordt en makkelijk heet wordt (en dus perfect smelt). Kaas op zich heeft een pH-waarde van 5, maar aangezien er veel verschillende soorten zijn kan het nogal variëren op de decimaal.

Je hebt de perfecte kaas voor een tosti te pakken als de pH-waarde tussen de 5,3 en 5,5 ligt. Maar welke kaas is dat dan? Nou, dat zijn onder andere jonge of extra belegen kaas. Dat is vrij normale kaas, maar dan met de perfecte eigenschappen voor een tosti. Zorg er dus voor dat je het in huis hebt, maar ook dat jouw voetbalkantine de tosti’s met deze soorten kaas maakt.

Ben jij sowieso een grote tosti fan en eet je er veel? Dat zegt meer over jou dan je denkt.

Bron: Esquire