Verwijder gênante berichtjes aan teamgenoten met nieuwe Whatsapp-functie

Het is iedereen wel eens overkomen. Vlak nadat je op de verzendknop hebt gedrukt kom je erachter dat je jouw whatsappje naar de verkeerde persoon of groep hebt gestuurd. Dat kan genânte momenten opleveren. Zeker wanneer je jouw vriendin of baas verward met het voetbalteam. Gelukkig is Whatsapp bezig een functie te ontwikkelen die jou in de toekomst een heleboel gezichtsverlies kan besparen.

Via Twitter brengt WABetInfo, iemand die de Betaversie van Whatsapp uittest, dit nieuws naar buiten. In zijn screenshot zie je hoe hij een bericht uit een groepsapp heeft ingetrokken (revoked). Wanneer een gebruiker een berichtje intrekt zien de ontvangers wel een melding waarin te lezen valt dat de verzender een berichtje heeft weggehaald. Waarschijnlijk krijg je dan alsnog vragen van je teamgenoten, vriendin of baas, maar dat is nog altijd minder erg dan onherstelbare imagoschade.

Hieronder zie je hoe het intrekken van berichten er in Whatsapp uit gaat zien.

Het intrekken van berichten zal mogelijk zijn voor berichten die zowel gelezen als niet gelezen zijn door de ontvangers, aldus WABetInfo. Wanneer de functie ingevoerd gaat worden is nog onbekend, vermoedelijk nog niet direct bij de volgende update. Nog even voorzichtig zijn dus.

Leestip: Iedereen herkent deze 5 Personen uit hun Teamwhatsapp