Whisky van de Lidl is volgens kenners beter dan Johnnie Walker & anderen

Iedereen heeft zo zijn eigen smaak. Dat is bij eten zo, maar bij drinken zeker ook. De een drinkt geen ander bier als Heineken, terwijl de ander dat hartstikke smerig vindt. Bij whisky heeft iedereen ook zo zijn favorieten. Vaak is dat Johnnie Walker, Jack Daniels of Famous Grouse, maar wat blijkt nu: de whisky van de Lidl is veel beter! Wie had dat nou gedacht? Een whisky van een discount supermarkt die megabekende en populaire whisky’s even op hun plek zet.

Glenalba whisky Lidl

In Jim Murray’s jaarlijkse Whisky Bible scoorde de 34 Jaar Glenalba Sherry Cask Finish Schotse whisky maar liefst 95,5 punten op een mogelijke 100 punten. Die punten worden gegeven op basis van een smaaktest, waar zo’n vier duizend verschillende flessen aan mee hebben gedaan. Met dit puntentotaal versloeg Lidl’s whisky verschillende premium merken zoals Johnnie Walker, Famous Grouse en William Grant’s. Whisky legende Murray omschreef de fles als ‘magnificent’ en ‘truly superb’. Lovende woorden!

whisky-bijbel

Het wordt echter nog veel beter, want de fles is buitengewoon portemonnee-vriendelijk. De fles kost namelijk slechts €50, wat een schijntje is ten opzichte van de €600 dure Johnnie Walker Blended Scotch Whisky 2014, die ook nog eens minder goed scoorde met 90 punten. Het wordt dus hoog tijd om die Lidl whisky een kans te geven. Kerst lijkt ons de perfecte gelegenheid.

Leestip: 4 mythes over drinken die niet helemaal waar zijn

Bron: Man-Man