In whiskyvaten gerijpte thee gaat de rust nog beter maken

Een bakkie thee tijdens de rust is één van de voetbalrituelen die bijna overal plaatsvindt. Best chill natuurlijk om even tot rust te komen met een warme kop thee, maar het kan zoveel beter. Er is namelijk zoiets als in whiskyvaten gerijpte thee. Zeg dus maar vaarwel tegen die saaie thee die jullie altijd krijgen en ga voor deze luxe whiskythee.

Whisky thee

Theemaker Steven Smith, van het bedrijf Steven Smith Teamaker, maakt meerdere bijzondere thees. Een paar van zijn laatste ‘uitvindingen’ zijn een thee die is gerijpt in brandy vaten en een thee die in whiskyvaten is gerijpt. De brandy thee heeft de naam No. 302 gekregen en is gerijpt in een appel brandyvat. De whisky thee, genaamd No. 628 Wuyi Whiskey is een zwarte thee gerijpt in een eikenhouten whiskyvat.

whisky-thee

Er zit geen alcohol in de No. 628 Wuyi Whiskey, wat het extra geschikt maakt als versnapering tijdens de rust. De thee kenmerkt zich volgens Steven door een smaak van whisky en gekarameliseerde suiker. Hoofd theemaker Tony Tellin omschrijft het als ‘een thee voor Ron Burgundy (Anchorman). Hij past uitstekend bij mahoniehouten meubels en leder gebonden boeken.’ Wij voegen daar gewoon even de kleedkamer bij een sportpark aan toe.

De thee is hier te koop voor ongeveer €40. Voor die prijs krijg je en mooi doosje met losse blaadjes. Door het grote succes van de whisky thee is ‘ie tijdelijk uitverkocht, maar je kunt er binnenkort meer van verwachten.

Leestip: Whisky van de Lidl is volgens experts beter dan Johnnie Walker & anderen

Bron: Manners