Zo bepaal je wie jullie ‘Goal van het Jaar’ heeft gemaakt

Het voetbalseizoen is voor veel clubs al beëindigd of nadert het einde en dat betekent dat de awards uitgereikt worden. Eén van de meest prestigieuze is natuurlijk die van ‘goal van het jaar’. In de Champions League zou die prijs gegarandeerd naar een Real Madrid speler gaan: Bale of Ronaldo. Maar als we een paar niveaus lager kijken, oftewel jullie amateurteam: wie heeft dan de ‘goal van het jaar’ gemaakt?

Moeilijkheidsgraad

Het spreekt voor zich dat een intikkertje nooit zo mooi kan zijn als een omhaal, maar misschien hebben jullie wel een Giroud in het team die er gewoon even een scorpion kick tegenaan gooide. Dit kunststukje en de omhaal staan eigenlijk sowieso bovenaan in dit criterium. Gevolgd door hakjes, volleys en verre afstandsschoten. Een zieke aanval over 20 schijven mag ook meegerekend worden.

Tegenstander

De tegenstander bij die wedstrijd is ook een belangrijk meetpunt, want was het een goal tegen de nummer laatst van de competitie of speelde jullie tegen de aartsrivaal? We hoeven jou niet uit te leggen dat die laatstgenoemde meer punten oplevert dan de 11-0 tegen de rode lantaarndrager.

Tijdstip van de goal

Niets is zo mooi dan de winnende scoren in de allerlaatste seconde van de wedstrijd. De ontlading, de pijn bij de tegenstander, zoiets is genieten.

Belang

Als die ene goal het verschil maakt tussen degradatie of niet, tussen kampioen of niet of dat het jullie een plekje in de nacompetitie oplevert dan heeft ‘ie eigenlijk al veel meer waarde dan alle andere doelpunten. Een wereldgoal maken terwijl jullie eigenlijk al verloren hebben verliest daarentegen flink in waarde. Een belangrijk criterium dus.

We laten het aan jullie over welk criterium het belangrijkste is en wie dus de goal van het jaar heeft gemaakt. Misschien kunnen jullie er zelfs een echte beker voor maken. Staat toch leuk zo’n ding in je woonkamer.