‘Boateng belde me tijdens het EK met de vraag of ik hem wilde komen knippen’

Op Instagram ontdekte we onlangs dat bijna alle Bayern München-spelers zich laten knippen door één man: Derek Sealy. De man die al sinds zijn 14e knipt en van de ‘fade’ zijn handelsmerk maakte is afkomstig uit Trinidad & Tobago. Wij spraken hem over zijn omzwervingen in Europa, zijn bezoek aan het Duitse spelershotel en de spelers die hij allemaal knipt.

Hoe ben je in München belandt?

Toen ik in Trinidad & Tobago woonde voelde ik altijd al de behoefte om te gaan reizen. Aangezien ik familie in Londen had besloot ik om daarheen te gaan. Londen is cool, maar heel druk en chaotisch. Een beetje té voor mij. Toen besloot ik om naar Zuid-Frankrijk te verhuizen, waar ik vier jaar gewoond heb. Die plek bleek compleet het tegenovergestelde van Londen. Het was er zo rustig en stil dat ik af en toe helemaal gek werd. In 2009 hebben vrienden uit München me overgehaald om daarheen te komen. Dat beviel zo goed dat ik niet meer weg ben gegaan.

Wilde je altijd al kapper worden?

Het is altijd iets geweest wat ik erbij ben blijven doen, als een hobby. Ik doe het al vanaf mijn veertiende, maar had niet durven dromen dat het op dit niveau zou komen. Toen dit zich begon te ontwikkelen vroeg ik mezelf regelmatig af of ik niet droomde. Gelukkig is het dat niet.

Wanneer begonnen de voetballer langs te komen?

Dat gebeurde eind 2013. Zonder dat ik Jerome Boateng echt kende hadden wij een aantal dezelfde vrienden. Zij brachten me op in contact met hem. Nadat ik Jerome voor het eerst geknipt had vroegen mensen, en natuurlijk ook zijn teamgenoten, hem wie zijn haar had gedaan. Sindsdien knip ik ook zijn broer Kevin Prince, maar ook spelers als Alaba en Rudiger.

Na het EK2016 ging het pas echt los. Toen Duitsland in Frankrijk zat belde Jerome mij op en vroeg of ik naar Frankrijk kon komen om hem te knippen. ‘Hell yeah’ dacht ik. Toen ik daar in hotel aankwam ontmoette ik veel spelers van Die Mannschaft en knipte ik Bastian Schweinsteiger, Thomas Muller, Mario Gomez en Leroy Sané. Dit was voorafgaand aan de wedstrijd waarin Bastian als invaller de winnende goal maakte. Ik voelde me vereerd toen ik daarna ontdekte dat een krant schreeft dat zijn goal niet het enige hoogtepunt van de wedstrijd was, maar ook zijn kapsel. Niet veel later kreeg ik bezoek van een reporter die een artikel over me schreef als ‘de man achter het kapsel van Schweinsteiger’.

Welke speler is het leukst om te knippen?

Ze hebben allemaal hun eigen karakter. Jerome is heel erg chill en rustig, Alaba is juist weer heel energiek en grappig. Met Kevin Prince kan ik weer de meest serieuze discussies hebben en om Rudiger kan ik echt dubbel liggen.

Welke speler is het moeilijkst om te knippen?

Dat is ongetwijfeld Vidal. Hij spreekt nog nauwelijks Duits, dus de communicatie is soms wat moeilijk. Maar ook zijn kapsel is waarschijnlijk het moeilijkst van allemaal, door alle vormen en lijnen die ik moet scheren.

#faded_cutz_089✂️✂️ #arturovidal #levels????

Een foto die is geplaatst door Bach (@faded_cutz_089) op

Is er iemand op de wereld die je graag nog eens zou knippen?

Pogba, zeker weten. Zijn excentrieke stijl spreekt mij wel aan. Hopelijk gaat dat er binnenkort een keer van komen. Maar Obama zou ook een hele prestatie zijn, haha.

Wat kost een knipbeurt van jou?

Haha, dat zeg ik niet. Dat doe ik nooit. Leuk geprobeerd!

Wat zijn de plannen voor de toekomst?

Momenteel knip ik mensen nog bij hen thuis of in hun hotelkamer, maar ik ben bezig met het opzetten van mijn eigen barbershop in München. Misschien dat ik er meerdere wil openen, in verschillende steden en wellicht zelfs in het buitenland. Maar ik wil niet dat het gewoon een kapperszaak wordt, het moet echt een uniek concept worden.

#1 defender in the world @jeromeboateng another satisfied customer ????

Een foto die is geplaatst door Bach (@faded_cutz_089) op


English

What’s your real name and where do you come from?

My name is Derek Sealy and I’m from Trinidad & Tobago. I decided to move to Europe, because the island was getting a bit too small for me. I always felt the need to travel and I had some family in London, so I went there. London was a bit too busy and choatic for me, then I moved to South-France. Although I have lived there for 4 years it was not the place for me to stay. London was too busy, South-France was far too quite. In 2009 my friends in Munich convinced me to come over. I decided to move and never left.

Have you always wanted to become a barber?

It has always been something that I was doing on the side, as a hobby. I couldn’t imagine it to get at this level. Even when the transition was happening, I was like ‘is this really happening?’ I’ve been doing it since I was 14 yours old, just because I love it. Not only here, but also back in T&T, London and South-France. Everywhere I go I take the art with me. 

When did footballers players start to visit you for a haircut?

That was in 2013, I think. Me and Jerome Boateng were in the same circle of people and I was put in touch with Jerome Boateng. After I had first cut his hair people, like teammates for example, started asking him where he got that haircut and then they came to me. Since then I also started to cut his brother, Kevin Prince, and players like Alaba and Rudiger. After EURO 2016 it went crazy. When the German squad was in France Jerome hit me up and asked me to come over and cut his hair. I went over there, met ‘Die Mannschaft’ and cut Bastian Schweinsteiger, Thomas Muller, Mario Gomez and Leroy Sané. This was before the match in which Bastian scored the winning goal as a substitute. I felt very honoured when a newspaper wrote that the goal was not the only highlight of the night, but also the haircut of Schweinsteiger. After that match a reporter wrote an article about me, as the guy behind the haircut. Since then I have been doing many interviews and started some very interesting projects.

Which player is most fun to cut?

They all have their own characters, but of course Jerome is a chilled out guy. Alaba is funny and full of energy. And with Prince I can have the most serious discussions. Rudiger is also extremely funny.

Which player is the most difficult to cut?

It is probably Arturo Vidal. He doesn’t speak German so well and his haircuts is full of shapes and lines. I would say his haircut is the most difficult.

#faded_cutz_089✂️✂️ #arturovidal #levels????

Een foto die is geplaatst door Bach (@faded_cutz_089) op

Is there someone who you would like to cut one day?

That would be Pogba, for sure. I like this dude, because how excentric he is. Hopefully I will meet soon. But Obama would be quite an achievement too, haha!

What does it cost to get a cut from Faded Cutz?

Haha, I never kiss and tell. It’s a hobby.

What does the future look like?

At the moment I visit the players at their homes or in hotels, but I am working on creating my own shop in Munich. Maybe I even want to expand it other city and countries. I want it to become a brand, not just a barber shop.