De officiële WK 2018 intro heeft wel heel veel weg van Game of Thrones

Het begint nu echt te kriebelen, want het wereldkampioenschap in Rusland begint al over 10 dagen. Nederland is er dan niet bij, maar dat wil niet zeggen dat we niet volop gaan genieten van al het moois dat het grootste voetbaltoernooi gaat bieden. Alles en iedereen is er dan ook klaar voor. Het enige wat nog ontbrak was de intro die je op tv gaat zien als de WK uitzending begint. Die is nu gepresenteerd en direct viel één ding op: het heeft wel heel veel weg van de Game of Thrones intro.

WK 2018 intro

Een slechte zaak is dat zeker niet, want de GoT intro is met gemak één van de meest epische ooit. Net als bij de populaire serie is bij de WK 2018 intro de focus gelegd op geografische details, zoals monumenten of belangrijke gebouwen van verschillende Russische steden. Via een vogelperspectief vlieg je over de kaart en als we bij een speelstad belanden stijgt er een grote diamant op waar mooie beelden op te zien zijn van voorgaande WK’s. Bekijk ‘m hieronder maar en dan zie je direct wat we met de vergelijking bedoelen.

Als de video niet werkt kun je ‘m hier via YouTube bekijken.

Best vet toch? Zo zul je bij de start van elke uitzending toch een beetje dat epische GoT gevoel krijgen. Dan even iets heel anders met betrekking tot het WK: stel dat Catalonië een eigen team mocht opstellen, dan zou dat er zo uitzien. Gruwelijk team hoor!