Voor het WK 2022 in Qatar wordt een stadion gebouwd van zeecontainers

Over een half jaar ongeveer begint het WK 2018 in Rusland. De loting voor dat toernooi zit er al op en de landen die meedoen (en alle neutrale voetbalfans) tellen de dagen af. Op de achtergrond wordt er echter al flink gewerkt aan de plannen rondom het volgende WK wat natuurlijk in Qatar plaatsvindt. Eén van de nieuwe stadions die in 2022 gebruikt gaat waarschijnlijk gemaakt worden van zeecontainers. Klinkt misschien een beetje cheap, maar het is juist heel cool.

Stadion van zeecontainers

Het Ras Abu Aboud Stadium, zoals de volledige naam luidt, zou een stadion moeten worden dat plaats biedt aan 40,000 toeschouwers en wordt grotendeels gebouwd met zeecontainers. Je weet wel, van die grote units. Misschien handig om alle zonnebrandcrème op te slaan bij 50 graden. De plannen zijn gepresenteerd door Fenwick Iribarren Architects en helpen een eco-vriendelijke structuur te bouwen aan de waterkant van Doha.

Het stadion zal dankzij het modulaire design (losse zeecontainers) de mogelijkheid hebben om volledig gedemonteerd te worden en op een andere locatie of andere manier weer in elkaar te zetten. Best wel goed over nagedacht dus, want dan heb je niet te maken met gigantische lege stadions zoals we in Brazilië en Zuid-Afrika zagen na de WK’s in die landen. In onderstaande video worden de indrukwekkende plannen nog wat duidelijker.

Zoals we al zeiden: indrukwekkend. Ben jij sowieso gefascineerd door voetbalstadions en de magische sfeer die er hangt? In Engeland kun je gewoon in een voetbalstadion gaan wonen.