Waarom Wolfsburg spelers hun tanden poetsen na de wedstrijd of training

Na een wedstrijd of training is het belangrijk om meteen aan het herstel van je lichaam te denken. Er zijn meerdere manieren waarop je dat kunt doen en de meest voor de hand liggende opties zijn dan een proteïne shake of een ijsbad. Bij Wolfsburg hebben ze echter een wel heel opmerkelijke methode, namelijk de tanden poetsen. Bij ons rest dan de vraag: waarom?

Tandenpoetsen om herstel te bevorderen

ex-Wolfsburg coach Martin Schmidt had zijn spelers verplicht om na de wedstrijd of training direct hun tanden te poetsen in de kleedkamer, omdat dat het herstel zou bevorderen. Tijdens een persconferentie legde hij uit waarom.

‘Aan het eind van een training of wedstrijd wordt er zuurheid gecreëerd binnen in de mond. Dit zuur valt het tandvlees aan en kan hierdoor direct in het bloed terecht komen, dus het tandenpoetsen helpt deze zuurheid te voorkomen en herstelt het energieniveau beter. Daarom laat ik de spelers direct na hun fysieke inspanning de tandenpoetsen, zelfs voordat ze naar huis gaan.’

VfL headcoach Martin Schmidt has resigned today. All the best, Martin. #vflwolfsburg

Een bericht gedeeld door VfL Wolfsburg (@vfl.wolfsburg) op

Oké, deze methode hadden we nog nooit gehoord, maar we geloven de beste man meteen. Toch heeft het niet geleid tot de gewenste resultaten, want de trainer heeft zo’n maand geleden ontslag genomen.

Behalve het tandenpoetsen zijn er nog genoeg andere mogelijkheden om het herstel te bevorderen. Hier heb je 5 tips om maximaal te herstellen na een zware inspanning.

Bron: FourFourTwo