Dit Nederlandse wonderspul houdt Pellè’s haar 90 minuten lang in model

De carrière van Graziano Pellè is merkwaardig. Afgeschreven bij AZ, via Feyenoord de weg naar de Premier League bewandeld en nu is hij één van de beter verdienende voetballers ter wereld. Gedurende zijn tijd bij Feyenoord werd hij niet alleen geadoreerd vanwege zijn spel. Zijn glimmende lokken met een ingeschoren scheiding werden een begrip: het Pellè-kapsel. Nog steeds rockt Graziano zijn trademark haircut, maar hoe krijgt hij het toch voor elkaar dat het 90 minuten in plooi blijft zitten?

Pellè’s wonderspul

Zijn favoriete barbershop New York (uit Rotterdam) heeft speciaal voor de lange Italiaan een pommade ontwikkeld, genaamd de Pomata d’Oro. Een wat? Een pommade. Dit is een olie- en wasachtige substantie die al sinds begin 20e eeuw wordt gebruikt om haar te steilen en te laten glanzen. Het belangrijkste verschil met haarlak of gel is dat pommade niet opdroogt. Een nadeel van pommade is overigens dat je het meestal niet in 1 wasbeurt uit je haar krijgt. De Pomata d’Oro van Pellè is overigens op waterbasis, dat vergemakkelijkt het verwijderen van het product nogal.

pelle new york barber

Pellè laat niets van het toeval afhangen als het gaat om zijn uiterlijk. Hij schijnt zelfs iemand van de Rotterdamse barbier naar Frankrijk te hebben ingevlogen tijdens het EK om zijn haar te knippen. Molto Elegante. Mocht je de pommade van Pellè willen kopen, dan kun je ‘m hier bestellen.

Leestip: dit zijn de beste voetbalkapsels van de maand december