Wordt cupping de nieuwe hersteltrend onder profvoetballers?

Niet alleen de Eredivisie is afgelopen weekend begonnen, maar ook de Olympische spelen zijn sinds vrijdag officieel van start. Heb je toevallig die perfect ronde blauwe plekken op Michael Phelps gezien? Die ontstaan niet door ongelukjes, maar door een herstelmethode genaamd ‘cupping’ die waarschijnlijk ook de weg naar het voetbal gaat vinden.

cupping

Cupping komt oorspronkelijk uit China en heeft zijn naam te danken het belangrijkste hulpmiddel bij deze alternatieve behandeling: kopjes. Deze kopjes worden vacuüm gezogen op de lichaamsdelen waar een atleet herstel het hardste nodig heeft. Cupping zou op die plekken namelijk de bloedsomloop versnellen en spieren spoedig helpen herstellen.

Het proces van cupping (zie video hieronder) ziet er redelijk griezelig uit, maar topatleten als Phelps zweren erbij. De kans dat het overslaat naar de voetbalwereld lijkt groot.

Ondanks dat deze methode nog niet wetenschappelijk bewezen is wil namelijk niet zeggen dat het zijn weg naar het voetbal niet gaat vinden. ’s Werelds beste voetballers gebruiken namelijk nu ook alternatieve herstelmethoden waarover geen eenduidig wetenschappelijk oordeel bestaat. Gareth Bale en Ronaldo laten zich als het ware invriezen om zijn spierherstel te verbeteren. Doe ons dan toch maar cupping. Die blauwe plekken verbergen we wel onder onze voetbalkleding.

Leestip: Met deze 7 typen spelers ga je elke wedstrijd winnen