Dit wordt de prachtige docu over het EK avontuur van Wales (trailer)

Het was toch wel de verrassing van het EK dat Wales tot de halve finale reikte en onder andere België uitschakelde. Het supporterslied ‘Don’t take me home’ werd daardoor hét EK 2016 anthem (op Will Grigg’s on Fire na misschien dan). Nu is de titel van het liedje ook de officiële titel van de aankomende documentaire over het avontuur dat de Welshe selectie & fans tijdens de zomer van 2016 in Frankrijk beleefde.

Don’t take me home

De documentaire wordt gemaakt voor één van de meest geprezen voetbalfilm-makers: Jonny Owen. Hij maakte eerder al de docu ‘I Believe in Miracles’, het verhaal over hoe Brian Clough Nottingham Forest naar twee verrassende Europa Cups leidde. Nu verlegd hij zijn focus dus naar Wales, die voor het eerst in meer dan 60 jaar aan een groot toernooi meededen. Een prachtige campagne voor de meest geliefde en vocale underdog van het toernooi.

Het hoogtepunt was natuurlijk de winst tegen België, maar de film focust zich meer op de ‘net niet’ kwalificaties van vroeger en op de spelers, managers en supporters in Frankrijk. “Yma o Hyd” is een oud Welsh gezegde, wat ‘we zijn er nog steeds’ betekent. Perfecte woorden voor de zomer van ’16. De docu zal op 3 maart gelanceerd worden in geselecteerde bioscopen (niet in Nederland). Toch zal de film op de een of andere manier wel naar Nederland gehaald kunnen worden.

Hou je wel van een goede documentaire op z’n tijd? Dan moet je deze 5 voetbaldocu’s zeker gezien hebben.

Bron: SoccerBible