Dit wordt het prachtige Estadi Johan Cruyff van FC Barcelona

Bij FC Barcelona hebben ze grote plannen. Dat is natuurlijk geen verrassing voor een gigantische club als Barça, maar we doelen op de faciliteiten van de club. Ze zijn namelijk bezig met een vernieuwing van zowel het stadion als het trainingscomplex. Langs dat trainingscomplex komt een stadion te staan die de naam draagt van Barça-legende én natuurlijk Nederlands beste voetballer ooit: Johan Cruyff.

Estadi Johan Cruyff

Het gloednieuwe stadion zal gebruikt worden voor wedstrijden van het B-team van FC Barcelona, het vrouwenteam en de jeugd van Barça. Naar verwachting zal het stadion in de zomer opgeleverd worden en dat wordt een pareltje hoor. Heel groot wordt het niet, maar dat hoeft ook niet om onder de categorie ‘prachtig’ te vallen. Toch is er plek voor 6.000 toeschouwers, wat zeker niet niks is. Barça geeft een update over de bouw van het stadion via onderstaande video.

Video: Twitter FC Barcelona

Dat is toch een heel fijn stadion voor de B-ploeg, vrouwen en jeugd van FC Barcelona. Het heeft een beetje een klassiek karakter, maar dan met een moderne twist.

We hadden het ook al eventjes over het nieuwe Camp Nou waar aan gewerkt wordt en dat belooft heel spectaculair te worden. Hier kun je checken hoe dat eruit komt te zien en wanneer ze het klaar hopen te krijgen.