De Xbox Game Pass wordt het ‘Netflix voor gamen’

Microsoft heeft geniaal nieuws voor de hardcore Xbox One gamers, want ze gaan met een nieuwe dienst komen die ook wel het ‘Netflix voor gaming’ genoemd mag worden. Ze geven je namelijk de kans om een Xbox Game Pass lidmaatschap af te sluiten, waarmee je onbeperkt meer dan 100 Xbox One en Xbox 360 games kan gaan spelen. Het concept zal dit voorjaar nog gelanceerd worden.

Xbox Game Pass

Hoeveel het in Nederland gaat kosten is nog onbekend, maar de kosten voor gamers in de VS zijn wel al bekend: $9,99 per maand. Waarschijnlijk zal dat in Nederland dus zo’n €10 gaan worden. 10 euro voor onbeperkte toegang tot ongelofelijk veel games, hoe chill klinkt dat! Natuurlijk zullen de nieuwste games niet beschikbaar zijn via dit lidmaatschap. Denk meer aan titels als Halo 5, Gears of War: Ultimate Edition en NBA 2K16. Ook niet mis!

Degene die in het Xbox Insider Programma zitten kunnen de Game Pass alvast testen. Aangezien het een vroege/testversie is zal het aanbod nog niet compleet zijn. Het aantal games en de kwaliteit van die games zal nog niet top zijn, maar voor de officiële lancering zullen ook triple-a-games aan het aanbod toegevoegd worden. Een zeer sterke zet van Microsoft! We zijn benieuwd of Sony gaat volgen met een dergelijk lidmaatschap voor de PS4.

Leestip: Dit zijn de grootste grafische upgrades die je kunt verwachten in FIFA 18