Xbox One en Playstation-gebuikers zijn extreem verdeeld over FIFA 19

Zoals elke jaar zorgt EA Sports met FIFA voor behoorlijk wat reuring. Helaas niet allen in positieve, maar ook negatieve zin. Gebruikers hebben elk jaar wel wat te klagen over de game, maar dit jaar zijn de kritieken misschien wel heftiger dan ooit. Vooral in de Microsoft Store (voor Xbox) krijgt EA er flink van langs.

FIFA19 beoordelingen op Xbox One

Op de Microsoft Store krijgt FIFA19 slechts 1,6 van de 5 sterren! Dat is ronduit dramatisch te noemen. In de review-sector van de site regent het 1 sterren van mensen die veelal dezelfde minpunten benoemen. Schieten van afstand gaat dramatisch, vrije trappen zijn haast onmogelijk en penalty’s zijn zo mogelijk nog erger. Mensen hebben ook erg veel moeite om spelers te laten doen wat zij willen en nog een veel gehoord klaagpuntje is het feit dat veel tragere spelers in staat zijn om de Mbappé’s van deze wereld bij te houden in een sprint.

Hieronder zie je een screenshot van de Microsoft Store-reviews die als het meest hulpvol werden beoordeeld. Niet al te best dus …

Bottom line van al deze reviews: niet kopen! Wanneer het studeren van belangrijke examens als minder stressvol wordt ervaren als het spelen van een game dan gaat het natuurlijk ergens fout. Concurrent PES 2019 scoort overigens 3 van de 5 sterren.

FIFA19 beoordelingen op Playstation Store

Op de Playstation store scoort FIFA ruim 3,5 sterren. Nogal een contrast met de beoordelingen voor de Xbox One dus. Helaas biedt de Playstation store niet de mogelijk om de onderbouwing van alle beoordelingen te lezen, maar 3,5 sterren is in ieder geval niet slecht. De concurrent PES scoort met 4 sterren wel beter.

We zijn benieuwd of EA Sports eindelijk eens stappen in de goede richting gaat zetten na al deze commentaren.