Zaterdag 16 juni wordt dé dag van het jaar voor alle voetbalfans wereldwijd

Deze week gaat het WK 2018 in Rusland ein-de-lijk van start en hoewel Nederland er niet bij is (nog steeds pijnlijk inderdaad) kunnen we ons toch op maken voor een groots voetbalfeest. Donderdag 14 juni wordt het toernooi afgetrapt, maar dé dag van het jaar is toch echt pas twee dagen later.

Zaterdag 16 juni 2018

Uiteraard kijken we uit naar het volledige toernooi, maar er is een reden waarom 16 juni speciaal is. Dan wordt er namelijk niet één, niet twee, niet drie, maar vier WK-wedstrijden op één dag gespeeld! Om 12:00 uur, 14:00 uur, 17:00 uur en 20:00 uur. Dat wordt dus de hele dag in de kroeg of bij één van je vrienden thuis voor de buis zitten en zo hard zuipen dat je vergeet dat Nederland er niet bij is. Moet je die dag werken? Vrij nemen. Heb je dan een vakantie gepland staan? Cancellen. Alles moet wijken jongens.

In bovenstaande Tweet zie je Engelse tijden, dus je kunt gewoon de tijden aanhouden die we in de tekst genoemd hebben. Nu horen we je natuurlijk denken: maar wat zijn die wedstrijden dan? Nou, dat zijn zeker niet de minste.

Frankrijk – Australië
Argentinië – IJsland
Peru – Denemarken
Kroatië – Nigeria

Vooral Argentinië – IJsland is een potje waar we naar uitkijken. Niet alleen vanwege Messi, maar natuurlijk ook vanwege de legendarische fans van IJsland die tijdens het EK 2016 veel indruk maakte. Wat ons betreft zijn ze nu ook al dé bazen van het aankomende WK en wel om deze reden.

Stiekem hopen we toch ook wel dat Messi dit toernooi gaat schitteren en zijn legendarische status nog verder gaat bevestigen met de WK titel. Sponsor Gatorade maakte een geanimeerde Messi-video in aanloop naar het toernooi die jou gegarandeerd kippenvel gaat bezorgen!