6 irritante uitspraken die je vriendin doet over voetbal

Voetbal wordt wel eens de belangrijkste bijzaak in het leven van een man genoemd. We hebben het erover tijdens feestjes, op de werkplek en natuurlijk thuis. Er zijn maar weinig onderwerpen waar we zo lang en intensief over kunnen praten en de liefde voor ‘jouw club’ is enorm. Daar ergert jouw vriendin zich regelmatig aan. Ze lijkt simpelweg niet te snappen wat voetbal met jou doet en ze heeft daar regelmatig wat over te zeggen.

Behoorlijk irritant, zeker als ze helemaal geen verstand van ons favoriete spel heeft. Dit zijn een aantal irritante uitspraken die je regelmatig naar je hoofd geslingerd krijgt.

Het is maar een spelletje!

Laten we maar beginnen met de ergste van allemaal. Jouw club speelt een verschrikkelijke wedstrijd en het resultaat is slecht, dus daar word je chagrijnig van. Een flinke scheldkanonnade is ook niet uitgesloten. Als ze dan zegt ‘dat voetbal maar een spelletje is en dat we ons niet zo moeten aanstellen’ wordt de woede alleen maar groter. Voetbal is zoveel meer dan zomaar een spelletje, dus laat ons even tekeer gaan. Het trekt echt wel weer bij en dan heeft ze onze aandacht weer.

Moeten ze nou alweer voetballen?

Alweer? Er wordt elk weekend gevoetbald, met af en toe een doordeweeks programma ertussen. Zo vaak is dat dus niet en zeker niet vaak genoeg. Het liefst zouden we elke dag voetbal kijken. Wij moeten toch ook elke week weer naar dat ene programma kijken wat zij zo geweldig vindt?

Ik ben voor degene die bovenaan staat

Zo heel af en toe mengt ze zich in een voetbaldiscussie en dan krijgt ze die ene vraag: voor welke club ben jij dan? Heel vrolijk zegt ze: ‘Ik ben voor degene die bovenaan staat, want dan ben ik altijd voor de beste club.’ Lekker makkelijk natuurlijk, maar zo werkt het niet schat.

Wat is buitenspel?

Deze vraag heeft twee kanten. Leuk dat ze interesse toont, maar dan komt het gedeelte van de uitleg. Voor velen is de buitenspelregel namelijk hogere wiskunde en onmogelijk te begrijpen. Als ze het dan eindelijk lijkt te snappen probeert ze het zelf uit te leggen, maar dan gaat het weer helemaal mis. Kun jij weer opnieuw beginnen..

Wie zijn die blauwe en wie zijn die rode?

De Manchester derby is al ruim een uur onderweg en de spanning is inmiddels om te snijden. Dan vraagt jouw vriendin opeens: ‘wie zijn eigenlijk die blauwe en wie zijn die rode?’ Als we zoiets na een uur nog moeten uitleggen dan worden we daar niet vrolijker op.

Oh kijk die benen!

Als ze toch eens een wedstrijdje meepikt let zij op totaal andere dingen dan jij. Waar jij de bal volgt, zijn haar ogen voornamelijk gericht op het lichaam van alle spelers. Ze blijkt behoorlijk onder de indruk te zijn van de benen en dat schuift ze niet onder stoelen of banken. Wij zitten daar niet zo op te wachten.

Leestip: 13 herkenbare types waar iedereen ooit voetbal mee kijkt