In dit zieke stadion werd gisteren het MLS toeschouwersrecord verbroken

In het Zuid-Oosten van de Verenigde Staten is de laatste jaren gebouwd aan een ongelofelijk mooi stadion en deze zomer was het dan eindelijk af: het Mercedes-Benz Stadium in Atlanta. Het wordt zowel door het American Football team uit de stad gebruikt als door de MLS club Atlanta United FC. Gisteren speelde laatstgenoemde club een wedstrijd in dit indrukwekkende stadion en werd het toeschouwersrecord van de MLS verbroken. Er zaten maar liefst 70,425 fans in het stadion!

Mercedes-Benz Stadium

Van de buitenkant is het stadion al een bizar staaltje architectuur, maar ook van binnen is het schitterend. Vooral de koepel met het helemaal ronde LED-scherm geeft het stadion een voetbalkathedraal-achtige look. Toch weer even terug naar dat bezoekersaantal, want met ruim 70 duizend is het gewoon te vergelijken met de absolute top in Europa. Een prachtig record voor de MLS waar weer uit duidelijk wordt dat het voetbal in Amerika hard in de lift zit. Hieronder zie je de foto’s van het sicke stadion.

Normaal gesproken worden er bij de voetbalwedstrijden in het stadion gordijnen gebruikt om de bovenste ring af te sluiten. Dit doen ze omdat ze anders te veel lege plekken zouden zien, maar gisteren werd bewezen dat het niet per se nodig is. Ook met dat gordijn ziet het stadion er trouwens geweldig uit.

Heel erg vet! Het nieuwe stadion van Atlético Madrid opende gisteren trouwens ook haar deuren voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Hier zie je hoe dat stadion er uitziet.