Wat zit er in de bijzondere bidons van Tottenham Hotspurs?

Bij voetbal op het allerhoogste niveau zijn het de details die het verschil maken. Dan kun je denken aan trainingen en voeding, maar zelfs op het gebied van het drinken in de bidons kan winst geboekt worden. Jullie hebben er natuurlijk gewoon water in zitten, en misschien heel af en toe een alcoholisch drankje als er wat te vieren is, maar bij Tottenham is water niet het enige wat erin zit.

De bidons van Tottenham Hotspurs

Laten we beginnen met de bidons zelf, want die zien er al best opmerkelijk uit. Er zit een soort mondstukje op waar je de kin op kunt leggen om vervolgens het drinken je keel in te schieten door in de bidon te knijpen. Ziet er super fancy uit, maar het is niet de eerste keer dat we zo’n bidons zien én dat is niet waar het voordeel geboekt wordt. De grootste reden voor dit opmerkelijke design is vooral aandacht vragen voor wat er in de bidon zit.

De bidons komen van het bedrijf Clinova waarmee de Spurs samenwerken. Dat is een globaal healthcare bedrijf uit Engeland en de officiële ‘Sport Drinks/Hydration Supplier’ van Tottenham. Clinova voorziet de club van het innovatieve product O.R.S., wat een oplosbare hydratatie tablet is, gebaseerd op een wetenschappelijk gebalanceerde formule van glucose, electrolyten en mineralen.

Wanneer deze tablet in het water van de bidons wordt gedaan zorgt het voor optimale hydratatie bij de spelers tijdens het voetballen. Daarnaast helpt het ook bij het bijtanken van de brandstof van voetballers tijdens wedstrijden of trainingen. En zoals we al zeiden bij het begin van dit artikel: op het allerhoogste niveau zijn het de details die de verschillen maken.

Zit jij er tijdens de rust vaak al doorheen en zou je dan ook wel zo’n tabletje kunnen gebruiken? Gelukkig zijn er ook manieren om jezelf weer helemaal op te laden voor de tweede helft, zonder dat je die tabletten nodig hebt. Zo gebruik je de rust om helemaal klaar te zijn voor de tweede helft.