Is dit wat er stiekem onder alle ‘manbuns’ zit?

Waar je als tiener nog een volle bos had, raken veel mannen naarmate ze ouder worden hun manen zachtjesaan kwijt. Op zo’n moment heb je meerdere opties: je kunt het accepteren en die plek laten voor wat het is, je kunt alles eraf ratsen of implantaten nemen. Prima opties natuurlijk, maar er is er is de laatste jaren nog een mogelijkheid bijgekomen. De opkomst van de topknot heeft er toe geleid dat kalende mannen gemakkelijker hun situatie kunnen verbergen.

Manbuns

De Real Madrid superster Gareth Bale bijvoorbeeld, heeft een stijl gekozen waarmee hij zijn kaalheid kan verbergen én tegelijkertijd ook een toffe look neerzet. Tijdens het EK van 2016 zagen we namelijk een glimp van zijn hoofdhuid, nadat zijn knot niet meer op z’n plek zat. Volgens bronnen gebruikte Bale al tijden zijn befaamde knot om zijn kaalheid te verbergen. Toen dit aan het licht kwam, besloten meerdere mannen hetzelfde te doen.

MH_Kaal_

Wat wel goed is om te weten, is dat het dragen van een knot soms mogelijk je situatie erger maakt. Als je je haar namelijk te strak naar achteren trekt, leidt dat soms tot nóg meer haaruitval. Dat willen we natuurlijk niet, als je al zuinig moet zijn op wat je nog over hebt. Je kunt er daarom beter voor kiezen om het niet altijd in een knot te dragen, of door je haar in een iets lossere stijl te rocken.

Een andere optie voor kalende mannen is natuurlijk de tondeuse pakken en alles eraf te scheren. Pluspunt hierbij: vrouwen schijnen het sexy te vinden.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op Men’s Health.