Zlatan geeft heerlijke persconferentie na wonderdebuut voor LA Galaxy

Gisteravond (Nederlandse tijd) schreef Zlatan weer een magisch hoofdstuk in zijn boek dat Ibracadabra heet. Zijn nieuwe club LA Galaxy stond 2-3 achter in de stadsderby tegen new guy LAFC en Zlatan viel 20 minuten voor tijd in. Wat hij daarna deed heb je ongetwijfeld al gezien. Hij scoorde de 3-3 met een fantastische uithaal en in de 91e kopte hij zelfs de winnende binnen (zie de goals hieronder). Een uurtje later zat de Zweed op de persconferentie en was hij weer zo Zlatan als maar kan.

Voordat we verder gaan naar de heerlijke persco kun je hieronder de twee doelpunten nog eens checken. Omdat je er geen genoeg van kunt krijgen.

Tijdens de persconferentie (zie video onderaan dit bericht) geeft Zlatan one-liner na one-liner, die ongetwijfeld de zondagkranten hebben gehaald in LA. Zlatan vertelt na 1.00 minuut dat hij het ongelofelijk zwaar had met het weer en het zelfs invloed had op eerste goal.

Een van de mooiste quotes wordt opgebouwd vanaf 2.50 minuten. Zlatan vertelt hoe hij de wedstrijd vanaf de bank beleeft en eindigt met de legendarische: “The fans were demanding something … And I gave them Zlatan.”

Hoewel Zlatan’s Engels niet onaardig is, dat was ook vóór de periode in Manchester al zo, zijn een paar termen hem nog enigszins onbekend. Bij het omschrijven van zijn eerste doelpunt (op 7.00 min) wil hij het woord kippenvel gebruiken, maar de lachende Amerikaanse reporters vertellen hem direct wat het juiste Engelse woord voor kippenvel is.

Onze favoriete quote komt na 7.57 minuten, eentje waarmee de fans van LAFC waarschijnlijk iets minder kunnen lachen. Wellicht als een boer met kiespijn: “Ik kan me voorstellen dat het voor LAFC erg lastig is nu. Ze stonden 0-3 voor en verliezen met 4-3. Dat is niet makkelijk. Maar als ze Zlatan hadden gehad was het tegenovergestelde gebeurd.” De reacties van de reporters verraden hoe geweldig ze het vinden dat Ibrahimovic nu in de MLS voetbalt.

Hier kun je de gehele persconferentie zien, of je skipt direct naar de highlights.