Zlatan poseert naast eigen standbeeld dat in Zweden komt te staan

Sommigen zullen bij Zweden aan de ongerepte natuur of Volvo denken, maar iedereen die ook maar iets met voetbal heeft weet dat Zlatan het beste is wat Zweden ooit voortgebracht heeft. Geboren in een immigrantendorp als zoon van twee Bosnische ouders en dan toch uitgroeien tot de ultieme Zweedse held, zoiets zou alleen in een stripboek beschreven kunnen worden. Zlatan maakte het echter waar door all time topscorer te worden en overal kampioen te worden waar hij gespeeld heeft.

Standbeeld Zlatan

Al deze prestaties hebben hem al 11(!) keer de titel Zweeds voetballer van het jaar opgeleverd, maar nog belangrijker: een legendarische status die nooit meer geëvenaard zal worden. Net als alle andere grootheden in de geschiedenis van de mensheid werd het dus hoog tijd voor een standbeeld, natuurlijk in de hoofdstad Stockholm. De Zweedse voetbalbond besliste dit na zijn 10e verkiezing en nu geeft Zlatan alvast een sneak peak van het gigantische standbeeld. Zlatan zou Zlatan niet zijn als hij daar niet een episch bijschrift bij had verzonnen. Held!

When you come to New York you have the Statue of Liberty, when you come to Sweden you have the Statue of Zlatan #comingsoon

Een foto die is geplaatst door IAmZlatan (@iamzlatanibrahimovic) op

“Als je naar New York gaat heb je het vrijheidsbeeld, als je naar Zweden komt heb je het standbeeld van Zlatan.” Dit gaat ongetwijfeld een pelgrimsoord worden voor voetbalfans wereldwijd.

Leestip: Zlatan neemt afscheid van het Zweedse elftal in video die je kippenvel bezorgt