Zlatan’s standbeeld is bijna klaar en het ziet er veelbelovend uit

Het is alweer maanden geleden dat bekend werd dat Zlatan een gigantisch standbeeld krijgt in zijn geboorteland Zweden. Het nieuws kwam naar buiten nadat hij voor de elfde keer in twaalf jaar werd uitgeroepen tot Zweedse speler van het jaar. Behalve de beste voetballer van het land is hij natuurlijk ook hét gezicht van heel Zweden, samen met de Ikea, Volvo en de prachtige dames. Niet zo gek dus dat hij vereeuwigd wordt in een episch standbeeld.

Standbeeld Zlatan

Het standbeeld komt buiten de Friends Arena te staan in Stockholm. Ook wel bekend als het stadion waar Ajax de Europa League finale speelde tegen Manchester United. Zlatan heeft alvast een voorproefje van het standbeeld gegeven via zijn Instagram pagina. Hoewel we alleen het hoofd te zien krijgen zegt hij zelf dat het bijna af is.

The symbol of Sweden is almost done #mystatue #proud #lifework

Een bericht gedeeld door IAmZlatan (@iamzlatanibrahimovic) op

Natuurlijk is er weer een heerlijk typisch Zlatan onderschrift bij geplaatst: ‘The symbol of Sweden is almost done’, oftewel ‘het symbool van Zweden is bijna klaar’. Wat is het toch ook een baas. Het standbeeld moet er uiteindelijk ongeveer zo uit komen te zien trouwens. Het hoofd van het standbeeld ziet er in ieder geval al een stuk beter uit dan het beruchte Ronaldo standbeeld buiten het Madeira Airport.