Zo bepaalt adidas de kleur van hun voetbalschoenen

Vorige week waren we bij de officiële lancering van de adidas NEMEZIZ in Londen. Als je ons verslag van het event hebt gelezen weet je dat het een gruwelijke avond was met topvoetballers, freestylers en vette artiesten, maar waar het natuurlijk echt om draaide waren de NEMEZIZ 17 schoenen. Gelukkig hadden we dan ook de kans om de designers van de schoen wat vragen te stellen. Eén van onze vragen was hoe het adidas team de kleur van de NEMEZIZ en eigenlijk alle andere schoenen bepaalt.

Lang proces

Wat veel mensen denken is dat het uitkiezen van een kleurtje voor de patta’s wel eventjes gedaan wordt, maar zo zit het niet. De keuze voor een bepaalde kleur is een proces dat bijna heel lang duurt. Bijna net zo lang als die van het ontwerpen van de schoen volgens Creative Director Sam Handy. Bij de keuze van de kleur wordt eigenlijk rekening gehouden met twee dingen.

Trend op de consumentenmarkt

Sommige merken kiezen de kleur op basis van hoe hard de schoen dan opvalt als je een wedstrijd bekijkt op je tv. Bij adidas kijkt men naar de belangrijkste trends op de consumentenmarkt en op basis daarvan wordt de kleur gekozen. Natuurlijk moet er wat vooruit gekeken worden, want de volgende paar kleuruitvoeringen van de NEMEZIZ staan bijvoorbeeld al even klaar.

Voetbalschoenen als sneakers

Het tweede aspect waar ze rekening mee houden vonden wij een opvallende, maar eigenlijk best logische. Voetbal en lifestyle kruisen elkaars paden steeds vaker en je ziet daarom ook steeds vaker dat bepaalde voetbalschoenen worden omgetoverd tot sneakers. Adidas is daar al een tijdje bewust mee bezig (ACE en Copa sneakers) en daar houden ze dan ook rekening mee bij de keuze van kleur voor de voetbalschoenen. Die kleur moet namelijk ook goed op een sneaker staan, want anders koopt niemand ze.

NEMEZIZ 17 UltraBoost sneakers

Op deze manier wordt het nog gemakkelijker om een brug te slaan tussen voetbal en lifestyle en dat vinden wij een goede zaak. Voetbal is voor veel mensen namelijk veel groter dan alleen de trainingen en wedstrijden die je speelt. Die cultuur wil je ook buiten het veld uitdragen en dat gaat natuurlijk perfect met ‘voetbalsneakers’.

Leestip: Hier lees je alles over de nieuwe adidas NEMEZIZ voetbalschoen