Zo creëer je de perfecte Champions League finale avond

Morgen is het zover. De finale waar we al sinds september naartoe werkten. Een gevecht tussen Zidane en Allegri, Ronaldo en Higuaín, Ramos en Chiellini, Real en Juventus. Die kun je natuurlijk in je eentje op de bank gaan kijken, maar je kan er ook een speciale avond van maken. Dat is natuurlijk veel leuker en geeft de ultieme voetbalavond wat extra glans. De perfecte CL-avond ziet er wat ons betreft als volgt uit.

bbq 2

Barbecue

Hoe kun je de avond nou beter beginnen dan met z’n allen aan tafel en genieten van vlees, vis, wat goede groenten, salades en een lekker koud pilsje on the side. Met een temperatuur van 20+ graden is het absoluut barbecue-geschikt weer.

Poulen

De voorbeschouwing is begonnen en het begint al te kriebelen. Wie zal er gaan winnen? Om het nog wat spannender te maken leggen jullie allemaal €5 (of welk bedrag jullie geschikt vinden) in en barsten de voorspellingen los. Als twee mensen dezelfde voorspelling hebben zal de ruststand de doorslag geven. Wie weet ga je wel met een lekkere winst naar huis.

Het grote CL Finale drankspel

Verdeel je groep in twee kampen: de Real fans vs. Juventus’ Bianconeri. Of je dit doet met bier, shots of weten wij veel, dat mag je zelf bepalen. We willen niet verantwoordelijk zijn voor degene die zich in een coma zuipt.

Zelf drinken:

  • Als iemand van jouw team buitenspel staat
  • Als iemand van jouw team een gele kaart krijgt
  • Als iemand van jouw team een rode kaart krijgt (dubbel drinken)
  • Als iemand van jouw team geblesseerd raakt

Uitdelen:

  • Als jouw team scoort: 1 keer uitdelen
  • Scoren van buiten de zestien, met een stift of kopbal: 2 keer uitdelen
  • Scoren met een omhaal: 3 keer uitdelen
  • Als jouw team wint: 3 keer uitdelen

Bonus: 

Iedere keer dat de commentator zich verspreekt moet iedereen een keer drinken.

Stappen of gewoon met je vrienden doortrekken

Nu je al flink in de olie zit door het drankspel begint de alcohol te werken en sta je voor een keuze: 1. Naar bed 2. Op stap 3. Doorgaan waar je gebleven bent en gewoon de kiet van je maat op stelten zetten. Optie 1 valt eigenlijk al meteen af, dus dan is het aan jullie of je nog even de taxi pakt of lekker chill blijft zitten waar je zit. Hoe dan ook, dit wordt een mooie avond!