Zo creëer je de ultieme gamecave

Wij mannen kunnen intens genieten van een avondje gamen. Alleen of met virenden, allemaal een controller in de hand, pils op tafel, wat lekkers te eten en helemaal flippen op een potje FIFA. Waarschijnlijk doe je dat gewoon in de huiskamer, een bijkamertje of zelfs een zolderkamertje, maar om er echt een full experience van te maken waar jij en je vrienden helemaal in floreren stellen we het volgende voor: creëer je eigen gamecave. Geen FIFA-toernooi zal ooit meer hetzelfde zijn. Geïnteresseerd in het product? Klik dan op de afbeelding.

4K televisie

Sinds de lancering van de PS4 Pro is gamen in 4k kwaliteit mogelijk. Één van de games die hiervoor direct beschikbaar werd gesteld is FIFA 17, dus het wordt hoog tijd voor een upgrade. De markt van televisies ontwikkelt zodanig snel dat een 4K televisie niet eens zo duur hoeft te zijn. Hieronder zie je bijvoorbeeld een LG 4K Ultra HD Smart tv voor maar €499.

4k-tv

Geluidssysteem

Als je dan een potje FIFA aan het spelen bent in 4K wil je ook écht het gevoel hebben alsof je in dat stadion aan het spelen bent. Dan is een dik geluidssysteem wat je nodig hebt. Daar kun je een godsvermogen aan uitgeven, maar ook voor een goed home cinema set hoef je je niet scheel te betalen. Deze Philips HTB5580G is Cool Blue’s keuze qua home cinema sets en is nu afgeprijsd naar €349.

home-cinema-set

Thuistap

Tijdens het gamen wil je natuurlijk niet helemaal naar de keuken lopen om wat biertjes te pakken. Bespaar jezelf die overbodige tripjes en zet er een thuistap neer voor je verse pilsjes. De Philips Perfect Draft heeft ruimte voor een vat van 6 liter, dus daar kun je wel even mee vooruit.

perfect-draft

Stoel en/of bank

Als je bijna altijd in je eentje aan het gamen bent raden we een comfortabele stoel aan, maar als jouw vrienden bijna elke dag over de vloer komen is een relaxte bank wat je nodig hebt. Daarin zijn honderden verschillende keuzes en die laten we dan ook aan jullie. Kies in ieder geval voor een bank waarop iedereen ruimte heeft. Als je voor een stoel gaat is onderstaand voorbeeld sowieso de meest stijlvolle optie.

stoel

Verlichting

Je hebt nu dus al perfect beeld en dik geluid, maar om de beleving compleet te maken is er nog wat vette verlichting nodig. Denk aan groene kleuren als je FIFA aan het spelen bent, maar je kunt ook voor verlichting gaan waar je de kleur zelf van kunt instellen. Voor een perfecte verwerking van het licht gebruik je LED-strips. Hier vind je zo’n strips.

Decoratie

Als je dan toch bezig bent met het optimaliseren van de beleving dan kun je er net zo goed wat vette decoratie ophangen. Denk aan wat oude voetbalshirts die je zelf hebt liggen, vette voetbalkunst voor aan de muur of print toffe voetbalfoto’s uit, lijst ze in en hang ze aan de muur.

man-cave

Bokszak

Hoe gezellig zo’n avondje gamen ook is, soms raak je gewoon gruwelijk gefrustreerd tijdens een potje FIFA. Die woede kan je loslaten op je vrienden, controller of tv, maar dat is allemaal zo zonde. Hang gewoon een bokszak op in je gamecave. Dat ziet er vet uit én is super praktisch.

bokszak

Luchtverfrissers

Na urenlang gamen gaat jouw hok naar een fitnessruimte ruiken waar iedereen maximaal aan het zweten is. Dat wil je voorkomen, dus zorg ervoor dat de lucht een beetje schoon blijft. Dan kun je kiezen voor een simpele luchtverfrisser, maar voor de hardcore stinkers is een air purifier (luchtreiniger) misschien een beter idee. Dit apparaat zorgt ervoor dat de lucht schoon blijft en voorkomt ranzige geuren. Die kunnen vrij prijzig zijn, maar onderstaand voorbeeld kost maar €50 en houdt een kamer tot 60 vierkante meter lekker fris.

luchtreiniger

Leestip: Met deze Lamborghini speaker knalt iedere kleedkamer uit zijn voegen