Zo gaan de nieuwe rugnummers en namen van de gehele LaLiga uitzien

Een tijdje geleden vertelden we jullie al dat LaLiga, net zoals de Premier League, een uniform lettertype voor de gehele Spaanse competitie zou gaan doorvoeren. In eerste instantie vonden we dat een tikkeltje jammer, maar na het zien van de eerste voorbeelden denken we daar heel anders over.

Hieronder zie je een voorbeeld van het nieuwe lettertype, toegepast op het shirt en de spelers (Umtiti en Messi) van Barcelona. Het meest kenmerkende aan dit lettertype is de schaduw aan de binnenzijde van letters en nummers, maar natuurlijk ook de sportief ogende vorm.

Hieronder zie je nog een voorbeeld, maar dan van Valencia. Het lettertype is, zoals je ziet, in beide gevallen hetzelfde maar schijnbaar zijn de afzonderlijke merken en clubs wel vrij om de kleur en ook het patroon enigszins zelf te bepalen. Bij Barcelona zie je een licht geperforeerde, gele belettering, terwijl het bij Valencia wat strakker oogt en zwart is.

Wij zijn wel positief verrast met dit LaLiga lettertype. Met name vanwege de vrijheid die clubs krijgen om een eigen invulling te geven aan het lettertype waardoor het mooi integreert met het shirt. Wij zijn benieuwd naar de rest van de teams. Helaas is dat nog even afwachten, aangezien zij nog bijna allemaal hun shirts moeten releasen.

Leestip: Het nieuwe FC Barcelona thuistenue heeft een opvallend design gekregen