Zo hard zijn classic voetbalshirts de afgelopen jaren gestegen in waarde

Je hebt in je kledingkast of waar dan ook vast nog wel wat oude voetbalshirtjes liggen. Ze zijn een mooie herinnering aan (betere) tijden van vroeger én de retroshirts zijn inmiddels weer helemaal hip. Wat je misschien niet verwachtte is dat ze ook heel veel geld waard kunnen zijn. Zeker als ze nog een zeer goede staat zijn. Sterker nog, misschien is het wel een betere investering dan andere populaire investeringen, zoals Bitcoin.

Prijzen voor classic voetbalshirts stijgen hard

Classic Football Shirts is de grootste partij die deze iconische shirts verzameld en ze online verkoopt. Zij hebben gekeken naar een aantal iconische shirts en via een afbeelding in kaart gebracht hoe hard de prijzen voor die shirts gestegen zijn. Het gaat hier om de shirts van Arsenal (2005-06), Manchester United (1990-92), Inter (2007-08) en Juventus (1997-98). De bedragen die je bij 2006-08 ziet staan zijn de prijzen waarvoor het shirt werd aangeboden op Classic Football Shirts toen ze begonnen.

Je ziet dus hoe ontzettend hard ze in prijs gestegen zijn en daar komt ook nog eens bij dat het steeds moeilijker wordt om aan deze shirts te komen. Hierdoor zal de prijs dus alleen nog maar verder stijgen. Moeten we wel even bij zeggen dat deze prijs niet de gemiddelde prijs zal zijn van de bovengenoemde shirts, maar de prijs van die shirts in topconditie.

Het is in ieder geval verstandig om nooit shirts weg te gooien, want wellicht zijn ze over een x aantal jaren wel veel geld waard. Moet het natuurlijk wel een beetje een bijzonder shirt zijn. Heb je zelf wel interesse in het kopen van een tof classic shirt? Dan kun je hier eens rondkijken en bestellen.

Een shirt wat zou kunnen uitgroeien tot een classic is bijvoorbeeld het eerste Juventus shirt van Cristiano Ronaldo. Persoonlijk vinden wij het nieuwe uitshirt mooier dan het thuisshirt, maar door het iconische zwart-witte design zal het thuisshirt wellicht meer waard worden.