Zo hard groeide Lieke Martens op instagram in 2017

2017 is zonder enige twijfel hét jaar van Lieke Martens. Met de Oranje leeuwinnen kreeg ze heel Nederland achter zich en werd ze Europees kampioen. Intussen had ze al een transfer naar Barcelona afgedwongen waar ze de best betaalde voetbalster zou worden. Eenmaal in Spanje werd ze gekroond tot ‘Beste vrouwelijke voetballer van de wereld 2017’ en ontmoette ze grootheden als Ronaldo en Messi.

Het succesjaar heeft Lieke Martens ook op social media geen windeieren gelegd. In een half jaar tijd is ze menig Nederlandse topvoetballer voorbij gestreefd en is ze voor grote merken ongelofelijk aantrekkelijk geworden. Dat bewijzen onderstaande cijfers wel.

Explosie na EK

Berichten aan het begin van het EK vrouwenvoetbal haalden gemiddeld zo’n 2.500 tot 3.000 likes. Al tijdens het toernooi ontstaat een duidelijk stijging. Na de openingswedstrijd in Utrechscoort ze ruim 8.000 likes op onderstaande foto.

Een échte vlucht ontstaat na de overwinning op onze Zuiderburen. Opeens zijn foto’s met 25.000 likes geen uitzondering meer, met als hoogtepunt natuurlijk onderstaande foto.

A DREAM HAS COME TRUE!!!???

Een bericht gedeeld door Lieke Martens (@liekemartens) op

70.000 likes op een foto betekende dat Martens zo’n 20 keer populairder werd in slechts een paar weken tijd. Vlak na het toernooi had ze dan ook 137.000 volgers. Je zou misschien verwachten dat ze hierna vrij steady op dat aantal zou blijven, maar haar pagina explodeerde vrolijk verder. Natuurlijk ook door de uitverkiezing tot beste voetbalster ter wereld. Op instagram heeft Martens 503.000 volgers en scoort ze regelmatig meer dan 100.000 likes op een foto.

Met dit aantal volgers is Martens menig mannelijk voetballer voorbij gestreefd. Spelers als Lasse Schöne (132k), Karim El Ahmadi (134k) of Jurgen Locadia (51k) hebben beduidend minder fans. Zelfs de extreem populaire Justin Kluivert heeft met 378.000 volgers het nakijken. Sterk bezig Lieke.