Zo krijg jij het kapsel van David Beckham

David Beckham, ongetwijfeld één van de grootste stijliconen uit de voetbalwereld staat bekend om zijn ongeëvenaarde looks. Dat levert hem leuke snabbels op bij o.a. H&M waar hij zijn eigen collectie heeft. De Engelsman is ook een ware trendsetter op het gebied van kapsels. Zo blies hij begin jaren 2000 in zijn eentje de hanenkam weer nieuw leven in. Gelukkig zijn we die periode voorbij en is met name zijn kuif een behoorlijke icoon geworden. Maar hoe krijgt hij die kuif toch zo goed in model? Wij onthullen de geheimen.

Was niet elke dag je haren

Elke dag je haren wassen is echt niet nodig mannen. Bij elke wasbeurt was je vet en vuiligheid uit je haar dat juist zorgt voor stevigheid. Het klinkt nogal vies om het een dag te laten zitten, maar dat is juist erg natuurlijk. Maximaal drie keer per week je haren wassen is hartstikke hygiënisch en je haar houdt meer volume.

Gebruik de juiste producten

Je teammaat zweert bij dat ene potje gel, maar dat wil niet zeggen dat ook jij dat in je haar moet smeren na de wedstrijd. Kijk naar je type haar. Is het droog, dan kun je beter een wat vettere wax gebruiken. Een matte/droge pasta is juist beter als je haar van nature redelijk vettig is. Zorg voor balans.

beckham haar

Kam naar voren

Zakt je kuif telkens als een pudding in elkaar, probeer het eens voorzichtig naar voren te kammen. Zet een kam recht in het haard en duw naar voren tot de juiste hoogte. Kam al het andere haar naar achteren. Het haar dat je een beetje naar voren geduwd hebt zorgt voor ondersteuning.

Het F-woord

Nee, niet dat woord. We hebben het over de föhn. Dat ene ding ding dat onder de mannen niet erg populair is. Je teammaten kijken ongetwijfeld raar op als jij ‘m in het stopcontact steekt. Bewaar deze tip beter voor thuis. De föhn helpt je kuif namelijk zeker. Gebruik een ronde borstel om het voorste gedeelte van je haar op te tillen en verwarm dit met een föhn voor mooi volume. Je haar is hierna veel gemakkelijker te stijlen. David maakt er ook gebruik van, dus schaam je niet.

Beckham staat niet alleen bekend om zijn kapsel, maar ook zijn baard is een voorbeeld voor de bebaarde man. Check onze 6 tips om een baard zoals Beckham of Pirlo te krijgen.

Afbeelding: Kent & Curwen