Zo kun jij mee doen aan het WK FIFA 18

Had jij als kleine jongen altijd de droom om profvoetballer te worden en zelfs een WK te spelen? Dikke kans dat het niet gelukt is, maar dat wil niet zeggen dat jij nooit meer een WK gaat spelen. FIFA en EA geven jou namelijk de kans om mee te doen aan het WK FIFA 18. Ook die droom zal trouwens voor weinig mensen realiteit worden, want je moet er een behoorlijk potje voor kunnen FIFA’en.

EA Sports FIFA 18 Global Series

EA Sports en FIFA maakten onlangs bekend dat januari en april 2018 in het teken gaan staan van twee grote toernooien, als onderdeel van de weg naar het WK in augustus. Deze EA Sports FIFA 18 Global Series zorgt ervoor dat concurrenten van alle niveaus kunnen concurreren door online aanwezig te zijn en op live events te schitteren. De voorrondes starten op 3 november en worden georganiseerd door FIFA en EA. Ook derde partijen mogen competities organiseren waarbij gamers zich kunnen kwalificeren.

Hoe kwalificeer ik me?

De reis naar de FIFA eWorld Cup is een lange en veelzijdige, want deelnemers moeten zich kwalificeren via FUT. Het hele jaar door moet je goed presteren bij de Champions Weekend League en op die manier kun je je kwalificeren voor grote live-kwalificatie events. EA en FIFA monitoren de prestaties continu en kiezen de 128 spelers die het beste gepresteerd hebben. 64 PS4 spelers en 64 Xbox One spelers. Op basis van de prestaties van deze 128 spelers worden er uiteindelijk 32 gekozen die het WK mogen spelen. De winnaar van het WK mag zich uiteraard wereldkampioen FIFA 18 noemen. Een behoorlijke eer toch?

Denk jij dat je nog te kort komt om in de wereldtop van FIFA mee te doen? Geen zorgen, want wij hebben een paar handige tips waardoor jij snel veel beter wordt.