Zo voorkom je dat FIFA jouw wedstrijden manipuleert

Er gaan al lang geruchten rond dat EA Sports een vies spelletje speelt om jouw FIFA wedstrijden spannender te maken. Als jij tegen de computer, online of tegen je vrienden aan het spelen bent en je bent ze keihard aan het inmaken, dan grijpt de computer van EA in door de teamgeest (momentum) van jouw team te verminderen en de tegenstander juist te versterken.

FIFA manipulatie

Gamers op Reddit kwamen erachter dat je tegenstander sterker wordt als je binnen vijf minuten scoort, als er een doelpuntenverschil van twee goals is of als je veel meer balbezit hebt. Andersom werkt het trouwens ook, want als jij na een half uur nog geen schot op doel hebt gelost wordt je tegenstander zwakker gemaakt. Alles om een potje FIFA spannend te maken.

stadion-west-ham-united-fifa

Ontloop de manipulatie

Deze Reddit helden zijn er niet alleen achter gekomen hoe het werkt, maar geven ook een aantal tips om deze manipulatie juist te ontwijken. Door minder vaak op goal te schieten, het balbezit te beperken en niet te vroeg te scoren laat de computer van EA jou met rust en wordt de wedstrijd niet gemanipuleerd. Het zijn natuurlijk vreemde maatregelen, want niet schieten en niet te vroeg scoren zijn niet echt logische gedachtes. In Ultimate Team zou het ook helpen om de bank met bronzen spelers te vullen. Het is aan jou of je bereid bent om deze maatregelen te nemen.

Hieronder zie je hoe het ‘momentum’ in FIFA code is uitgewerkt. Wij worden er niet veel wijzer van, maar misschien hebben jullie er wat aan.

fifa momentum

Er bestaat trouwens nog steeds onduidelijkheid of EA wel echt wedstrijden manipuleert, al lijken die geruchten door deze beelden wel terecht.