Zo verbeteren de spelers van Real Madrid hun afronding op snelheid

Ken jij een team dat zo kan counteren als Real Madrid? Ze zijn absoluut dodelijk in de tegenaanval. Met spelers als Bale, Isco, Ronaldo, Asensio en ga zo maar even door, sprinten ze richting vijandelijk doel en schieten dan nog vaak raak ook. Extreem knap, want de goede keuzes maken op snelheid is al moeilijk, maar afronden zo nog veel moeilijker. De trainers van Madrid weten hoe belangrijk het is om dit onderdeel te trainen en dat doen ze dan ook op een hele interessante manier.

Sprintoefening met afronding

De oefening waar we het over hebben zie je hieronder. Het is een soort sprintoefening, maar wel eentje waarbij afronden centraal staat. Deze training kent twee varianten die continu afgewisseld worden. Bij de ene variant ligt de bal al op de 16 klaar en terwijl bij de andere variant de speler met de bal aan de voet tot aan de 16 moet sprinten om af te ronden En dan kun je denken, wat is hier zo speciaal aan? Alles moet op 100% sprintsnelheid. Geen flauw drafje tot aan 16-meter.

Des te vaker je dit soort oefeningen doet, des te beter je in staat zult zijn om tijdens een sprint de bal goed te raken. Let wel, want zonder een goed getrainde core gaat het je waarschijnlijk nooit lukken om tijdens sprint een goede balans (Engelsen zouden het ‘composure’ noemen) te houden. Train die dus goed. Deze core-oefeningen voor voetballers zijn hier perfect voor.