Zo verbouw je een camper voor een ultieme voetbaltrip door Europa

Met de zomer in aantocht beginnen de vakantiekriebels bij iedereen weer te komen. Je kunt knus met je vriendin in een all-inclusive hotel vertoeven, maar nog veel vetter is om met je vrienden een roadtrip door Europa te maken. Beter maak je er, zodra de competities in Augustus weer beginnen, een voetbaltrip van. Met z’n alle langs de mooiste voetbalsteden van Europa. Maar hoe? Met een camper natuurlijk.

Campers waren vroeger wellicht een tikkeltje suf, tegenwoordig zijn ze weer hartstikke in. Een nieuwe is best wel duur, dus beter scoor je er eentje via Marktplaats en verbouw je hem zodat hij helemaal road trip proof is. Een paar tips die je zeker niet mag missen zijn de volgende:

  1. Bijna geen enkele camper heeft standaard een zonnepaneel. En dat is toch wel heel handig. Hiermee kun je je eigen stroom leveren en wordt je helemaal zelfvoorzienend.
  2. Als je dan toch de beschikking hebt over je eigen stroom, zorg dan meteen dat je een TV inbouwt inclusief Playstation voor een potje FIFA. Geniaal.
  3. De wat oudere campers hebben vaak een onzuinige koelkast. Beter ruil je deze om voor een 12V-koelkast. En zorg dat hij groot genoeg is. Je wilt natuurlijk geen lauwe pils of bedorven hamburgers.
  4. Voldoende water is belangrijk. Je kunt een ingebouwde tank maken en/of zelfs een heus gootsteentje met kraan. 
  5. Wanneer je niet op een camping staat kun je niet zomaar even douchen. Beter maak je daarom een ‘do-it-yourself-shower’. Dat is een zwarte pvc-buis die lang een van de zijkanten van de bus loopt. Het water erin wordt verwarmd dankzij de hitte die het zwarte oppervlak aantrekt en dankzij een tuinslang en een sproeikap heb je niet alleen een douche, maar zelfs een warme.
  6. Zorg dat je camper inbraakbestendig is. De standaard sloten op een camper zijn voor dieven vaak eenvoudig te kraken. Het valt dus aan te raden om te investeren in een alarmsysteem en wat extra sloten die boeven afschrikken.

Op Marktplaats vind je dus ontzettend veel tweedehandse campers, maar ook de nodige onderdelen om hem flink te upgraden. Hieronder zie je hoe een stel hun camper heeft omgebouwd tot het ultieme road trip materiaal. Zie jij het al voor je? Jij en vrienden crossend door Europa. Veel mooier kan toch niet? Roep je vrienden dus snel bijeen en vind hier de camper van je dromen.