Zo verwijder je de ongelofelijke stank uit je scheenbeschermers

We kennen allemaal wel een teamgenoot die met zijn scheenbeschermers de gehele kleedkamer kan laten kokhalzen van walging. Misschien ben jij zelf wel zo’n type die, zodra hij zijn voetbaltas opent, voor deze onweerstaanbaar penetrante lucht zorgt. Dacht jij dat hier niets aan te doen was? Oh jawel. Het volgende stappenplan zorgt voor scheenbeschermers die naar bloemetjes ruiken.

Stap 1: Wasmachine

Niet iedereen raadt het aan om scheenbeschermers in de was te stoppen, maar wij hebben er goede ervaringen mee. Het enige waar je even op moet letten is het volgende: stop ze in een kussensloop en niet los in de machinetrommel. Hierdoor beschadigt de plastic bovenkant van de scheenbeschermer niet. Voor een lekkere geur voeg je zowel zeep als een beetje wasverzachter toe

Stap 2: Drogen

Stop je scheenbeschermers niet in de droger. Laat ze drogen in de buitenlucht. Deze zorgt voor een nog frisser resultaat.

Stap 3: Desinfecteren

We raden je niet aan je scheenbeschermers na elke wedstrijd of training in de was te stoppen. Wat je kunt doen om in de tussentijd vervelende geurtjes te vermijden is ze te desinfecteren met een spray. Deze doodt de vieze bacteriën (en zelfs schimmels) die verantwoordelijke zijn voor de onhoudbare stank. Zo’n spray is misschien een leuk verjaardagscadeautje voor de grootste stinkerd uit je team.

Pass dit artikel gerust door naar je teamgenoot die zulke vieze scheenbeschermers heeft. Het is voor je eigen bestwil.

Zijn de scheenbeschermers niet meer te redden? Gooi ze dan alsjeblieft weg en koop hier een paar nieuwe.