De 23-jarige KSI is multimiljonair door FIFA

Je bent 23 jaar, multimiljonair, rijdt een Lamborghini Aventador en hebt een penthouse met 360 graden view over Londen en dat (bijna) allemaal door video’s waarin je FIFA zit te spelen. Zo begon het verhaal van Olajide “JJ” Olatunji. In de UK staat hij bekend als KSI en heeft hij één van de grootste YouTube-kanalen van het hele koninkrijk. In totaal heeft z’n channel meer dan een miljard views en zijn bijna 15 miljoen mensen geabonneerd op zijn kanaal. Insane! Maar hoe kreeg hij dit in godsnaam voor elkaar?

Het geheim van KSI

Het gaat er niet om dat je mega goed FIFA kunt spelen, zo beweert KSI. Het is veel belangrijker dat je een unieke persoonlijkheid hebt en die in je video’s durft te laten zien. In de eerste video’s zie je hem vooral met een controller in de hand, heel emotioneel reagerend op gebeurtenissen in de wedstrijd. Nadat je een aantal van zijn video’s gecheckt hebt kun je gerust stellen dat KSI licht gestoord is en zeker niet bang voor aandacht. Afgaande op de hoeveelheid views mag je concluderen dat veel mensen dat blijken te waarderen. Hij neemt zelfs video’s op met de échte players als Yaya Touré en Juan Mata.

Tegenwoordig zijn het niet alleen FIFA-video’s die KSI uploadt. Hij doet verslag van in principe alles wat hem bezighoudt. Toch zijn het de FIFA-video’s die hem bekend gemaakt hebben. Hij maakt ze al vanaf FIFA 11.

Hoe verdient KSI zijn geld precies?

KSI haalt zijn inkomsten voornamelijk uit advertenties die bij zijn YouTube-video’s verschijnen. YouTube betaalt een vast bedrag (variërend tussen €0,50 tot €5) per 1000 views en met ca. 100 miljoen views per maand kan dat aardig oplopen, zoals je begrijpt. Inmiddels doet KSI meer. Hij verkoopt zijn eigen merchandise, acteert en maakt zelfs zijn eigen muziek. In onderstaande clip genaamd Lamborghini showt hij behoorlijk trots te zijn op zijn opvallende bolide.

Het exacte vermogen van deze jonge Engelsman is moeilijk in te schatten, maar dat je een lucratieve carrière kunt starten door middel van online games zoals FIFA blijkt maar weer. Ga jij een poging wagen? Zo ja, dan raden we je aan tijdens het gamen deze 11 beste FIFA-songs aller tijden erbij af te spelen. Good luck!

Leestip: Op welke van deze 10 voertuigen lijk jij als voetballer het meest?

Als afsluiter willen we je de volgende video zeker niet onthouden. Hierin zie je dat YouTube hem een ‘Diamond play button’ (staat voor 10 miljoen subscribers) stuurt. Hilarisch!