Zo zag het emotionele afscheid van Totti bij AS Roma eruit

Gisteren was een bijzondere en emotionele dag in de voetbalwereld. Eén van de grootste clublegendes ooit speelde gisteren namelijk zijn laatste wedstrijd en daar moet je als voetbalwereld even bij stilstaan. Totti speelde 25 jaar voor AS Roma, trok nog nooit een ander shirt aan om in te gaan voetballen, won prijzen, was de ultieme capitano en gisteren is er een einde gekomen aan het Totti-tijdperk. Op prachtige en emotionele wijze werd afscheid genomen en heel Stadio Olimpico barstte in tranen uit.

Afscheid Totti

Natuurlijk werd er afgelopen week al veel over Totti gezegd, maar op deze laatste dag als voetballer had ook de Romeinse Koning zelf het woord. In een prachtige speech bedankte hij iedereen, maar liet hij ook weten het moeilijk te hebben met deze beslissing.

Ik ben bang en heb jullie hulp nodig. Ik ben er nog niet klaar voor om te zeggen: het is voorbij. Maar goed, mijn tijd is gekomen. Ik had gehoopt dat ik dit nooit mee hoefde te maken. De laatste dagen is er zoveel moois over mij gezegd. Daar wil ik iedereen voor bedanken, inclusief mijn vader, moeder, broer, vrouw, kinderen en vrienden. Ik heb gehuild, dat willen jullie niet weten. Als een gek! Ik kan de laatste 25 jaar niet zomaar vergeten.

Mijn loopbaan heeft altijd aangevoeld als een sprookje. Dat was het ook, maar de tijd tikt me nu op mijn schouder. Vanaf morgen ben ik een volwassen man, zonder korte broek en voetbalschoenen. Het is nu echt voorbij. Het is vreselijk en prachtig tegelijk.

Tegen het einde van zijn speech vroeg hij opnieuw om steun: Laat me een beetje bang zijn. Ik zal altijd Romanisti blijven. Ik loop straks de trap af, meld me in de kleedkamer en vertrek als een man. Ik hou van jullie allemaal. De volledige speech is hieronder te zien.

Hieronder kun je genieten van alle beelden die gemaakt zijn. Probeer het wel een beetje droog te houden.

Leestip: Lazio Ultra’s maakten prachtig gebaar richting ‘eeuwige vijand’ Totti