Zo zorg je ervoor dat games als FIFA er nóg beter uitzien op je TV

De nieuwste games op je PS4 of Xbox One zien er al heel goed uit, maar er zijn trucjes waarmee je ervoor kan zorgen dat ze er nog veel beter uitzien op je tv scherm. En nee, daar heb je niet per se een 4K tv of PS4 Pro voor nodig. Als je de volgende vier tips volgt zien de games er grafisch een stuk beter uit, of je nou FIFA 17 of een andere game speelt. De tips zijn voornamelijk gericht op 1080p gaming, maar deze tips zullen ongetwijfeld ook voordelen hebben voor degene die op 4k kwaliteit gamen.

Optimaliseer je beeldkwaliteit

Dikke kans dat je tv instellingen op ‘Dynamic’ (dynamisch) of ‘Vivid’ (levendig) staan als je er nooit iets aan veranderd hebt. In veel gevallen zijn dit de juiste settings, maar op het gebied van gamen kunnen ze te veel van het goede zijn. Test de kwaliteit eens door de ‘brightness’ (helderheid) en contrast eens wat terug te schroeven om vermoeide ogen tegen te gaan.

Verminder input lag

‘Noise reduction’ (ruisonderdrukking), ‘film mode’ en alle andere processen die de beeldkwaliteit verbeteren doen hun werk goed bij films, maar zijn niet echt gamevriendelijk. Zet deze dingen uit en zet je tv op ‘game mode’. hierdoor voorkom je de microseconde aan vertraging tussen je controller input en de visuele output op je scherm. Iets wat door veel FIFA-gamers als één van de meest irritante dingen gezien wordt.

Kies de juiste beeldinstellingen

Ga naar je beeldscherminstellingen en je zult opties zien zoals ‘Zoom 1’, ‘Wide Zoom’ en ‘Screen Fit’. Kies als je gaat gamen voor die laatste optie en je zult zien dat het scherm lichtjes uit zoomt en er scherper uitziet.

Optimaliseer je console instellingen

Bij zowel de PS4 als Xbox One zijn een heleboel display instellingen verstopt die je kunt aanpassen om de beeldkwaliteit te verbeteren. Zo werkt dat bij de verschillende consoles.

Xbox One

Ga naar ‘Display and Sound’ (beeld & geluid). Selecteer ‘Calibrate TV’ (kalibreer tv) en volg de instructies. Als je dit hebt gedaan ga je naar de ‘Colour Space’ tab en zorg je ervoor dat ‘ie op ‘TV’ is ingesteld. Als je tv ‘Deep Colour’ (diepe kleur) support kun je overwegen om de ‘Colour Depth’ (kleurdiepte) te verhogen.

PS4

Ga naar ‘Sound and Screen’ (geluid & beeld), dan naar ‘Video Output Settings’, ‘RGB Range’ en stel het in op ‘Full’. Vervolgens ga je naar ‘Ypb / Cb Pr / Cr Range’ en die stel je ook in op ‘Full’. Tenslotte ga je naar ‘Deep Colour Output’ (diepe kleuren output) en selecteer ‘Automatic’ (automatisch). Het is ook de moeite waard om even te checken welke resolutie ingesteld staat. Die moet namelijk op 1080p staan, als je tenminste over een 1080p tv beschikt.

Als je al deze stappen hebt gevolgd en op de juiste manier hebt ingesteld zullen je games er nóg beter uitzien.

Leestip: Dit zijn de grootste grafische upgrades die je kunt verwachten in FIFA 18

Bron: Dream Team FC