Hou jij van zwarte voetbalschoenen? Dat zegt dit over jou

Voetbalschoenen komen tegenwoordig in alle kleuren van de regenboog. De één houdt ervan, de ander vindt het maar niks en houdt het graag bij traditioneel zwart. De keuze voor zwart zegt iets over jouw karakter. Volgens de wetenschap wordt de kleur zwart namelijk geassocieerd met een paar typische karaktereigenschappen. Herken jij deze 5 bij jezelf?

Gedisciplineerd

De kleur zwart wordt allereerst geassocieerd met discipline. Jij bent een man van je woord en komt nooit te laat op trainingen. Warming ups raffel je niet af en je doet netjes wat de trainer van je vraagt. Goed bezig.

Zelfbeheersing

Kerels op zwarte kicksen zijn niet gek te krijgen. Zelfs onder immense druk blijven deze jongens toch rustig.

Onopvallend

Je bent geen speler die het nodig vindt om op te vallen. Althans, niet door middel van je voetbalschoenen of fancy trucjes. Jij laat jouw voeten spreken met strakke passes, perfecte voorzetten, doelpunten of fantastisch verdedigend werk. Daar is geen poespas bij nodig.

Elegant

Zwart wordt in de mode ook wel als elegant beschouwd. En eerlijk is eerlijk, er is weinig zo lekker klassiek en elegant als een paar zwarte (lederen) kicksen. Dikke kans dat jij dus een hele sierlijke speler bent.

Tikkeltje voorzichtig

Zwarte voetbalschoenen zijn een ‘veilige’ keuze. Niemand zal je, in tegenstelling tot bijvoorbeeld roze varianten, vragen waarom je in hemelsnaam zwarte voetbalschoenen hebt gekocht. Ook op het veld neem jij geen onnodige risico’s. Verstandig hoor.

Gelukkig worden er tegenwoordig nog genoeg zwarte voetbalschoenen uitgebracht. Deze zomer kwamen zowel Nike als adidas nog met een pack vol zwarte kicksen. Hier kun je Nike’s Stealth Ops pack checken en hier vind je de adidas ‘Shadow Mode’ collectie.